Mikä PRECOSA® on?

Precosan vaikuttava aine on Saccharomyces boulardii, hiivapohjainen probiootti. Se edistää suolistossa normaalisti esiintyvien bakteerikantojen välistä tasapainoa. Samalla se vahvistaa suoliston immuunijärjestelmää ja palauttaa suoliston normaalia toimintaa.

Hoitaa ja ennaltaehkäisee

Jos kyseessä on viruksen tai bakteerin aiheuttama akuutti ripuli, Precosa hoitaa sairautta tehokkaasti yhdessä oraalisten rehydraatioliuosten (ORS) kanssa. Lisäksi Precosa ennaltaehkäisee useimpiin antibioottihoitoihin tyypillisesti liittyvää ripulia, niin sanottua antibioottiripulia. Jopa 30 % potilaista saa ripulin antibioottihoidon aikana. Koska Precosa on probiootti, joka on vastustuskykyinen eli resistentti antibiooteille, Precosa auttaa jatkamaan antibioottihoitoa loppuun saakka ilman epämukavaa ripulia. Precosa voidaan ottaa samanaikaisesti antibioottien kanssa. Precosa auttaa myös ennaltaehkäisemään Clostridium difficileen liittyvää toistuvaa ripulia. Arviolta joka viides antibioottiripuli on Clostridium difficilen aiheuttama. Lisäksi Precosa vähentää moniin muihin sairauksiin liittyvän ripulin oireita.

Näyttö

Precosan teho on osoitettu toistuvasti. Sen tukena on yli 300 julkaisua, joista 90 on farmakologisia ja 50 kliinisiä tutkimuksia. Niissä on tutkittu sekä Precosan turvallisuutta että tehoa.

Pakastekuivattu

Biocodexin Saccharomyces boulardiissa käytetään ainutlaatuista kantaa, joka on pakastekuivattu. Tässä prosessissa jää muunnetaan suoraan höyryksi ilman sulamisvälivaihetta. Pakastekuivausprosessi takaa kannan ylivoimaisen laadun, elinvoimaisuuden ja vakauden pitkäksi ajaksi.

Markkina-asema

Biocodexin Saccharomyces boulardii (Suomessa kauppanimi Precosa) on ollut markkinoilla yli 50 vuotta, pidempään kuin mikään muu probioottilääke. Se on tällä hetkellä saatavana yli sadassa maassa. S. boulardiin menestys on taannut sille maailman ripulihoidon johtoaseman. Saccharomyces boulardii on myyntiin tulonsa jälkeen noussut probioottimarkkinoiden huipulle sekä tieteellisen näytön, maailmanlaajuisen myynnin ja saatavuuden, kokemusvuosien että potilasmäärän osalta.

 

Historia

Ranskalainen tutkija Henri Boulard löysi Saccharomyces boulardiin vuonna 1923. Hän oli ranskalainen mikrobiologi, joka matkusteli Indokiinassa 1920-luvun alussa ja törmäsi paikalliseen koleraepidemiaan. H. Boulard huomasi, että jotkut ihmiset joivat trooppisista hedelmistä valmistettua teetä, jonka tarkoituksena oli lopettaa tai estää ripuli. Teen salaiset ainesosat olivat peräisin litsi- ja mangostaanihedelmien kuorista. Kun H. Boulard tutki asiaa tarkemmin, hän havaitsi, että vaikuttava aine oli Saccharomyces, ainutlaatuinen hiivakanta, joka kasvoi muita samankaltaisia hiivoja korkeammassa lämpötilassa. Hän antoi hiivalöydölleen nimen Saccharomyces boulardii eli Sb. H. Boulard palasi sen jälkeen Ranskaan ja patentoi löytönsä ripulilääkkeenä. Biocodex osti H. Boulardin kannan vuonna 1947 ja alkoi välittömästi selvittää Saccharomyces boulardiin hyötyjä ja mahdollisia käyttötarkoituksia tieteellisissä ja lääketieteellisissä tutkimuksissa. Saccharomyces boulardii rekisteröitiin ja tuotiin myyntiin lääkkeenä ensimmäisen kerran vuonna 1953. Biocodex on sen jälkeen jatkanut H. Boulardin ainutlaatuisen kannan aseman vahvistamista maailman parhaana ripulin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn tarkoitettuna probioottilääkkeenä.